Israel bombar Gaza

Jag sitter som hastigast framför datorn innan jag skall åka till jobbet, kollar mailen. Möts av nyheten att Israel har bombat på flera håll i Gaza i natt, samtidigt som folk förbereder sig för att fira Eid, slutet av Ramadan. Det är andra gången israelisk militär utför missilattacker över Gaza sedan fredsförhandlingarna började.

Jag publicerar mailet som är skickat av ISM i Gaza. Läs också här.

Gaza City, GAZA STRIP

The Israeli military carried out air strikes on three regions of the Gaza Strip late last night, as inhabitants were preparing to celebrate Eid ul-Fitr, the Mulim holiday marking the end the holy month of Ramadan that starts today. It constitute the second missile attack by Israel on Gaza since negotiations resumed on 2 September 2010.

Just before 11PM (midnight Israeli time) last night (9 Sept. 2010) Israel dropped two missiles on Gaza City, three on Rafah, one on Beit Hanoun and a further missile on Deir Al Balah, a second central Gaza location.

Following the Gaza City bombing, which witnesses on the scene said landed inches from the spot of a previous missile attack near Arafat’s Compound one month ago, only two slight injuries have been reported so far.

However in Rafah, in south Gaza, it is feared that there may be casualties as there are currently reports of missing persons, predominantly among men who work in the tunnels connecting the besieged Gaza Strip to Egypt. The Jerusalem Post reported that Palestinian security forces had announced at least five injured.

As well as the missile dropped from the air on Beit Hanoun, in the north of the Gaza Strip, an Israeli tank also fired six shells. The target was a military training site of the armed wing of Hamas.

There are also unconfirmed reports of missiles in Khan Younis.

At the time of writing, one hour after the attacks, war planes were still hovering over Gaza, and residents said they feared further attacks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s