De rödgröna lovar återställa informationanslaget

Måndagmorgon! oj, vad fort helgen gått. Som alltid. PGS hade styrelsemöte i lördags, det var ett jättebra möte och efter ett styrelsemöte är man alltid lite extra peppad efter politiska diskussioner med så många engagerade och kunniga personer och bra idéer lider vi aldrig brist på. Det är bara resurserna som sätter våra begränsningar.

I veckan lämnade vi in vår ansökan om informationsbidrag för 2011 och 2012. Det handlar om Sidapengar som fördelas direkt av Sida eller via Forum Syd till organisationer i civila samhället som arbetar med demokrati, rättigheter och fattigdomsbekämpning. Min bestämda uppfattning är att dessa miljoner är väl investerade pengar – små organisationer som med lite medel gör otroligt mycket!! Dels för länder där människor lever i fattigdom eller under förtryck, men också för det svenska samhället. Det är satsningar på demokrati och engagemang, det ger människor i andra länder en röst i Sverige.

När regeringen bestämde sig, av principiella skäl, att sänka informationsbidragen med 60 procent fick det förödande konsekvenser. Många organisationer har fått säga upp folk, lägga ner sin tidning etc.

De rödgröna har lovat att återställa anslaget till informationsverksamheten om de vinner valet, så nu går många organisationer på sparlåga och hoppas på ett regeringsskifte för att kunna fortsätta med sitt viktiga arbete.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

En reaktion på ”De rödgröna lovar återställa informationanslaget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s