Bra TV4!

Jag och säkert många med mig hade förväntat oss en osmaklig valfilm från sverigedemokraterna, eftersom deras politik är osmaklig. Men jag måste erkänna att jag fick en chock när filmen i dag presenterades. Den var så vidrig att jag fick rysningar på hela kroppen. Och jag mindes känslan när Ny Demokratis valaffischer prydde Stockholms tunnelbanor i slutet av valrörelsen 1991, hur jag tänkte – detta är på riktigt. Nu fick jag en liknande känsla. Då gick vi runt flera nätter i tunnelbanan och rev sönder så många plakat vi kunde..

Det jobbigaste var ju att denna film var tänkt att visas som reklam på TV4, reklamtid de redan hade köpt. Så det var väldigt skönt att TV4 så snart efter att allmänheten fått ta del av filmen, meddelade att de inte tänker visa den.

Tack för det Tv4!

4 reaktioner på ”Bra TV4!

 1. annawester

  Jo, så är det ju.. och jag har just bidragit till det och genom att titta på den får de massor av You tubeklipp som de blir stolta över.

 2. christopher ali

  blev faktiskt också lite chockad. inte för att politiken var ny men det var så himla hårt. rena natzipropagandan. trodde de skulle göra en mer slipad film som kunde visas.
  en del har spekulerat att det var mening att den inte kunde visas för att få mer uppmärksamhet. kanske. men jag vet inte, väldigt dyrt i så fall.

 3. Arne Edgren

  Hej,

  Jag är en person som inte tillhör något politiskt parti eller politisk rörelse. Däremot är jag intresserad av samhälle, samhällsvetenskap, historia och politiska ideologier och hur människor förhåller sig till dessa ämnen.

  Jag läser många bloggar för att ta del av hur olika människor tänker, skriver och samtalar. Av en händelse hamnade jag på din blogg och blir lite nyfiken på din inställning till det nu mest utskällda politiska partiet i svensk politisk historia.

  Det som intresserar mig är dina uttalanden om detta parti SD. Om deras valfilm och i övrigt. Jag citerar ur din blogg, du säger: ”..en osmaklig valfilm från sverigedemokraterna, eftersom deras politik är osmaklig..Den var så vidrig att jag fick rysningar på hela kroppen..väldigt skönt att TV4 så snart efter att allmänheten fått ta del av filmen, meddelade att de inte tänker visa den.”.

  Det skulle vara intressant att veta hur så starka känslor kan uppstå hos dig och tydligen hos många du känner. Jag har sett filmen och eftersom jag iakttar saker och ting från en neutral och objektiv ståndpunkt förstår jag inte hur denna film kan ställa till med en sådan uppståndelse massmedialt.

  Om man ser det från det filmistiska och tekniska så är filmen mycket skickligt gjord. Budskapet tar jag inte ställning till eftersom jag är opolitisk. Många omdömen om filmen lyder ”äckligt”, ”jag ryser”, ”fy fan vilken vidrigt rasistisk film”, etc. Dessa känslomässiga omdömen kommer från både vänstergrupperingar som från ”höger” (alliansen).

  Man kan ju tycka att någon av dessa grupperingar kunde framföra en intellektuell analys av filmen och dess budskap också, men vad jag kan se så finns ingen analys bara känsloyttringar. Märkligt. Vad säger du? Patos är väl okej men lite analys skadar inte. Man kan väl inte alltid slå ihjäl alla som har en motsatt uppfattning än en själv? Då hamnar vi ju i en diktatur?

  Mvh / Arne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s