Solidaritet med de vräkta familjerna i Sheikh Jarrah

Man blir väldigt illa berörd när man går runt i Östra Jerusalem och ser husen där bosättarna tagit över och när man tänker på Israels planer på total kontroll över Jerusalem. Så sorgligt att tänka på familjerna som körts ut från sina hem och ingenting kan de göra. Det är svårt att föreställa sig hur det känns att nu se den israeliska flaggan hängande på deras hem – ja, det är nästan outhärdligt att tänka på hur det måste kännas..

Varje vecka hålls demonstrationer i Sheikh Jarrah i solidaritet med de vräkta palestinska familjerna och för att protestera mot bosättarna och Israels planer. Det är aktivister främst från Israel, men också internationella och palestinier. Vanligtvis är demonstrationerna på fredagar vid fyra tiden. Men på grund av Ramadan var den flyttat till i lördagskvällen. Här är lite bilder från igår..

En reaktion på ”Solidaritet med de vräkta familjerna i Sheikh Jarrah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s