Kaktusarna och olivträden har sett allt


Foto: Anna Wester

Palestina har en lång tradition av ickevåldsmotstånd. Varje fredag och även på lördagar hålls demonstrationer i byar och städer över hela Västbanken, mot muren och mot bosättningarna. I dag har jag bland annat besökt Budrus – byn som började med demonstrationer mot murbygget 2003 och som lyckades få Israel att flytta en stor del av den till gröna linjen så att mycket av den mark som Israel planerat att konfiskera räddades. Alla i byn var med på demonstrationerna och många svenskar har varit där, liksom många aktivister från andra länder.


Foto: Anna Wester

Jag gjorde en lång intervju med Ahmed som var med och ordnade demonstrationerna, vi pratade om ickevåld som motståndsstrategi, om demonstrationerna – hur de inspirerade många andra byar och hur det ser ut i dag.


Foto: Anna Wester

Det var en fantastisk dag! Vi passerade även andra byar och promenerade runt och lyssnade till människors berättelser om hur ockupationen påverkar dem. Det är förfärliga historier och även om jag känner till det mesta, så är det väldigt starkt.

Det var 39 grader varmt i dag!!!


Foto: Anna Wester

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s