Ännu en dag med intressanta möten

Nu måste jag skriva rent artiklarna på kvällen innan jag somnar, det bästa är att göra det när diskussionen är färsk i huvudet – och i den här värmen så håller ju sig inte ens tankarna färska särskilt länge.. Sen kan man ju skriva själva artiklarna senare. Men känner att jag vill uppdatera lite på bloggen i alla fall, jag tycker att det är jättekul att så många följer det jag skriver.

I dag var det som sagt tidig resa till Ramallah. Trafiken var ovanligt lugn, inte bara för att det var tidigt på morgonen utan för att Ramadan har börjat. Först åkte vi till PGS samarbetsparner PMRS – Palestinian Medical Relief Society där Yvonne hade möte.

Jag åkte sedan vidare till BNC (The Boycott, Divestment & Sanctions Campaign National Committee) där jag träffade Hind som jobbar där som samordnare. Vi kände båda direkt igen varandra, men fick fundera några minuter innan vi kom på var vi setts. Hind var i Sverige 2004 när PGS och Värmdö gymnasium ordnade ett studentutbyte – Palestinska ungdomar kom hit och bodde i svenska familjer i två veckor och sedan åkte de svenska studenterna till Palestina och bodde hos de palestinska familjerna. Jag har så otroligt fina minnen från det, så jag blev väldigt glad över att återse henne. Jag har ju mailat med henne tidigare, men visste inte att det var den Hind.

Vi pratade länge, framför allt om deras arbete med BDS (fortsätter att skriva ut förkortningen eftersom alla inte vet Bojkott, divestment (avinvesteringar) och Sanktioner) – lokalt och globalt men också om vad vi gör och vad vi kan göra tillsammans. Det blir ett viktigt avsnitt i tidningen.

I dag såg jag PGS nya kontor för första gången, vi delar ju med Diakonia och Kvinna till Kvinna nu. Jättefint!

I morgon skall jag bland annat åka till byn Budrus på Västbanken och träffa en som var med när protesterna mot muren drog igång. Det blir ett annat viktigt avsnitt i tidningen, icke-våldsdemonstrationerna mot muren och stölden av mark som sker varje fredag i flera palestinska byar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En reaktion på ”Ännu en dag med intressanta möten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s