i Jerusalem


Fotat från balkongen

Det har varit en lång dag som började i Årsta och slutade i östra Jerusalem. Jag har rest till Palestina en eller två gånger om året sedan 2001 då jag gjorde min första resa.. Men 2009 blev det ingen, så senast jag var här var i slutet av 2008. Då skulle jag varit en vecka i Gaza – men kom aldrig in där eftersom Israel redan hade börjat förbereda sig för kriget och släppte inte in någon utlänning.

Det känns fantastiskt att vara tillbaka!! Jag tänker samtidigt på mina palestinska vänner i Sverige som inte får komma hit – kunde jag byta skulle de vara här istället för mig. Men så funkar det ju inte..

Jag bor hos Yvonne som är PGS representant här. Vi kom just hem från en fest i grannhuset. Barnen och ungdomarna i Sheikh Jarrah har haft ett sommarläger och nu var det avslutning med sång och dans. Supertrevligt och en underbart ljummen kväll.

I morgon kommer Catrin hit och då skall vi lägga upp planerna för vårt arbete med temaskriften som jag är här för att göra. Vi kommer att besöka organisationer och personer som på olika sätt jobbar för fred och gör motstånd mot ockupationen, både palestinska och israeliska.

Nu sova – det är en timme före här och det passar mig ganska bra för jag är supertrött. Man blir ju det av att flyga en hel dag.. god natt.


En av Yvonnes fina kaktusar

6 reaktioner på ”i Jerusalem

  1. Samaa

    Kommer bli så kul att följa dig på bloggen…och Gud så jag önskar att jag kunde vara med dig Palestina just nu. Lycka till med allt jobb och hoppas du hinner njuta lite också. kram kram/Samaa

  2. annawester

    Samaa, jag önskar också att du kunde vara här. En dag måste det bli så. Jag njuter av att träffa vänner som jag längtat efter och det bästa av allt är att få förmedla vidare några de historier som jag får förtroendet att ta del av.
    KRAM till er båda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s