konstiga krav på Fi

Feministiskt initiativ förstod naturligtvis att folk skulle bli provocerade av att de eldade upp 100 000 kronor i protest mot löneskillnaderna mellan män och kvinnor, det ingick ju i planen. Men jag kan inte låta bli att bli upprörd över att till exempel Stadsmissionen går ut och säger att pengarna borde använts till annat istället och att så många politiskt aktiva säger att pengarna borde skänkts bort till någon organisation eller till enstaka kvinnor som skulle behöva pengar. Det var ju aldrig något alternativ? Detta var ju pr för att lyfta en viktig fråga. Och 100 000 kronor i det sammanhanget är inte mycket pengar.

Det som upprört måste ju vara att man här SER när pengarna brinner. För man ställer ju inte samma krav på de andra partierna, att de skall skänka bort en del av de miljoner som läggs på pr under valrörelsen. Folk kanske inte vet att en stor annons i en dagstidning kostar över 100 000 kronor och att partierna anlitar pr-byråer för stora summor.

Fi!s närvaro på Almedalen är antagligen extremt billig i jämförelse med andras, eftersom många ställer upp gratis. Pengarna skänktes av två killar på en pr-byrå för att de skulle användas just så här. Det var alltså inte skattepengar som brann till skillnad från ett visst bröllop nyligen..

Jag vet inte om jag tycker att det var världens bästa grej, men kritiken är helt galen..

FI: Därför eldade vi upp 100 000 kronor

Gudrun på Newsmill

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En reaktion på ”konstiga krav på Fi

  1. Pingback: DET KOSTAR ATT FÖRÄNDRA. « nya flickrummet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s