Nu har jag pratat med Kim

Känner mig så glad trots allt, att många nu vill engagera sig och att folk är intresserade av situationen i Gaza och i Palestina. Det fantastiska med det här projektet var just att det var från ”folk till folk” och att så många var engagerade på något sätt. Israels attack var därför ett angrepp mot alla som stödde Ship to Gaza. Sen är det ju fruktansvärt att människor dog och skadades och blev illa behandlade.

Jag har pratat med Kim i dag, det var så skönt att höra hennes röst. Hon kom tillsammans med sex andra svenskar till Istanbul sent i natt där de möttes av ett folkhav och utrikesminister Carl Bildt tog emot dem. De är trötta och medtagna och har hemska upplevelser med sig, speciellt från den turkiska båten. Men mest av allt är de förstås ledsna över att de inte nådde fram till Gaza där folk väntade på dem. Hon har inga av sina tillhörigheter, inte ens nycklar till lägenheten. Jag vet ännu inte exakt när de kommer, men jag åker till Arlanda så fort jag får besked.

Expressen 1, 2, 3, Aftonbladet 1, 2, DN, SvD.

Läs även andra bloggares åsikter om

En reaktion på ”Nu har jag pratat med Kim

  1. Pingback: Jinge.se » Israel-Haverister®

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s