sorg, oro och solidaritet


Foto: Anna Wester med Iphone

Det har varit en lång dag och jag fattar inte ens att jag sitter och skriver, för jag är helt slut. Men vill ändå säga något till mina bloggvänner som kanske hade hoppats på mer uppdateringar i dag. Jag har inte hunnit, eftersom jag har jobbat från tidig morgon till nu. Telefonen har varit klistrad vid örat..

Det har verkligen varit en sorgens dag. Tycker fortfarande att det känns overkligt att Israel dödade så många av aktivisterna ombord och skadade än fler. Och att vi fortfarande inte har en aning om vad som hänt med Mattias Gardell och Edda Manga. Har känt mig sjuk av oro hela dagen – vi fick ju inte höra någonting om våra vänner och ud har inte haft särskilt mycket att komma med, eftersom Israel inte låtit dem träffa någon.

I eftermiddag fick vi i alla fall information om att några av svenskarna hålls i förvar i Ashdod och att några förts till fängelse i Beersheba, bland dem PGS Kim.

Men det var också lite av en hoppets dag. Det var en fantastisk uppslutning i demonstrationerna till stöd för Ship to Gaza. På Sergels torg var vi ca 10 000 personer. Och allt gick lugnt till. Det ger styrka att kämpa på.


Foto: Anna med Iphone

Läs även andra bloggares åsikter om

2 reaktioner på ”sorg, oro och solidaritet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s