Skeppen, eurovision och Israels huvudstad heter inte Jerusalem

Vaknar tidigt, tänker på mina vänner på fartygen och mina vänner i Gaza som väntar och hoppas att de skall lyckas. Bra att det är manifestation på Mynttorget i dag, då har man det att fixa med. Kommer på att jag skall skriva ledare till Fria Tidningen, men är alldeles för speedad nu – får göra det i kväll och måste ju skriva något om solidariteten kring Ship to Gaza – den långa resan som varit innan sista etappen där aktivister över hela Sverige jobbat stenhårt. Och om stödet som strömmar in från hela världen.. Vi får se. Jag skall i alla fall vara konferencier tillsammans med Salam Abu Iseifan, det känns roligt.

Tycker absolut att rätt låt vann i går, cool sång och cool brud! När poängen presenterades kom hälsningar från huvudstäder runt om i Europa. Utom från Israel, de var inte i Tel Aviv utan i Jerusalem. Skönt att de i år inte sa att de var i ”Jerusalem, Israels huvudstad” som de gjort så många gånger tidigare. Inget land i världen har erkänt Jerusalem som Israels huvudstad, ingen ambassad ligger där till exempel.

Fick nu på morgonen rapporter från Palestinavänner i Norge att en liten grupp höll upp palestinska flaggor i en protest och att de blev utkörda av vakter.. det såg vi aldrig i tv, ”Jimmy Jump” stal uppmärksamheten..

Solen skiner, hurra!!

3 reaktioner på ”Skeppen, eurovision och Israels huvudstad heter inte Jerusalem

  1. Stefan

    …säger någon som försvarar våld från ett ”folk” som aldrig definierats som folk och ett land som aldrig funnits.

  2. Pingback: Frihetens skepp mot Gaza : Motbilder

  3. Pingback: Israel mördar fredliga hjälparbetare | Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s