Blockaden


Israel bombade och isolerade Gazaremsan långt innan Hamas styrde där. Här är en fd polisstation. Bilden är tagen vid mitt besök i samband med valet 2006. Foto: Anna Wester

Jag har varit i Gaza vid ett par tillfällen, PGS har ju en samarbetsorganisation som vi stödjer där – Gaza Community Mental Health Programme, GCMHP och vid en av resorna besökte jag facket där tillsammans med fackföreningsfolk från Sverige. Det har varit ganska korta besök, så jag var väldigt glad när jag i november 2008 skulle få vara i Gaza en hel vecka. Jag skulle dels ha deltagit i en konferens med psykiatriker från hela världen men också besöka de projekt vi stödjer. Men jag kom inte in då. Vi försökte varje dag, men Israel släppte inte in några internationella alls då och i efterhand så har man sett att de tvärtom började tömma Gaza på utlänningar i och med julen.. Och när attackerna började 27 december var det tomt på vittnen.

Jag hoppas att jag skall få möjlighet att besöka Gaza och de jag lärt känna där igen.

Se SVT play om blockaden och om Ship to Gaza som är på väg att bryta den.

http://svtplay.se/t/102534/aktuellt

Inslaget börjar 15 min 45 sekunder in i sändningen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s