Skeppet och PGS kongress

Känns lite nervöst nu med Ship to Gaza, men samtidigt fantastiskt att skeppen snart är på väg. Tycker inte att det var så länge sedan jag satt på ett av de första mötena och och drömde om att projektet skulle förverkligas. Nu är vi där och det är inte bara ett skepp som skall ta sig mot Gazas hamn, utan åtta stycken med passagerare från 40 olika länder.

Min vän Kim S Aguayo som jobbade med mig på PGS i över två år är med som Palestinagruppernas representant ombord och i dag pratade jag med henne i telefonen. Hon är i Grekland där båten håller på att lastas och där hon träffat de andra medpassagerarna, flera av dem också goda vänner till mig.

Jag är väldigt stolt över dem alla!

I helgen verkar det varit rekord i årsmöten och även PGS har haft sin kongress, det har vi vartannat år. Det är tredje kongressen jag är med på och känner mig jättenöjd. Det är alltid väldigt inspirerande att träffa så många medlemmar och representanter för våra lokalgrupper. Per Gahrton omvaldes till ordförande vilket jag är väldigt glad över, och även jag fick fortsatt förtroende i styrelsen, vilket jag tackar för. Den nya styrelsen tror jag blir jättebra.

Varje kongress fungerar som något av en nystart. Vi antog ett strategidokument där vi beslutade att arbetet med BDS – Boycott, divestment and Sanctions är prioriterat.

Kongressen skickade en hälsning till Ship to Gazas passagerare och gjorde även ett uttalande riktat till regeringen. Kolla in hemsidan: www.palestinagrupperna.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En reaktion på ”Skeppet och PGS kongress

  1. Pingback: Appell för Sveriges stöd till sina medborgare på internationellt vatten: | annarkia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s