Skriv under upprop för Ship to Gazas säkerhet

I dag startades ett upprop för att uppmana Carl Bildt och regeringen att uttala sitt stöd för passagerarna på Ship to Gaza och att klargöra att Sverige följer internationell rätt. Underteckna och sprid vidare!!

Appell för Sveriges stöd till sina medborgare på internationellt vatten:

Vi oroas över att vår regering underlåter att uttala sig när Israel hotar att attackera de svenska medborgare som färdas med Ship to Gaza på internationellt vatten. Ship to Gaza är en ideell och partipolitiskt obunden förening, som sänder humanitärt bistånd till den utsatta befolkningen på Gazaremsan, och som färdas helt obeväpnad i fredlig solidaritet – från människa till människa. Vi, som svenska medborgare, uppmanar därför vår regering att:
1. Klargöra för Israel, på diplomatisk väg, att israelisk lag inte gäller på internationellt vatten, att våldsanvändning mot skepp som fredligt färdas långt ifrån deras territoriella vatten, strider mot gällande internationell rätt och att Sverige står på den internationella rättens sida i denna fråga.
2. Offentligt erkänna sin lojalitet med svenska medborgare, vilka den svenska staten representerar, samt tillkännage sin intention att i enlighet med detta verka för att medborgarnas rättigheter respekteras och deras säkerhet garanteras.

Skriv under

http://www.namnlista.se/appell-for-sveriges-stod-till-sina-medborgare-pa-internationellt-vatten-2/

Läs även andra bloggares åsikter om ,

7 reaktioner på ”Skriv under upprop för Ship to Gazas säkerhet

 1. Stefan

  Det låter inte som att du vet vad du talar om. Internationellt vatten slutar 12 sjömil utanför kusten, enligt Osloavtalet, som ger Israel ansvaret att se till att inga utländska fartyg lägger till vid det Hamasstyrda området, och att inga leveranser kan förstärka terroristerna. Ship to Gazas dumpning av varor där skulle direkt tillfalla Hamas.

  Därför skickar FN och alla andra via Israel, och mycket större mängder. Då vet de att det kommer fram till de behövande.

 2. ”…när Israel hotar att attackera de svenska medborgare som färdas med Ship to Gaza på internationellt vatten.”

  Anna, från vilket håll kommer hotet?
  Finns det någon länk?

  (eller har jag missat nått)

 3. Pingback: Regeringen Bör Skydda Svenska Medborgare « Palestina Aktivism

 4. annawester

  Ida, förlåt att det dröjde innan jag fick upp din kommentar. Vi har haft årsmöte hela helgen..

  Gissar att du redan hittat information om hoten. Dels har ju Israel kallat till sig ambassadörerna för de länder som har medlemmar i Freds flottan, bland annat Sverige, för att klargöra att de tänker stoppa skeppen. De kommer att använda både sin marin och flygvapnet.

  Samtidigt har vi fått uppgifter om att israeliska medborgargarden har mobiliserat 19 skepp och att de själva kommer att försöka stoppa fartygen. Det låter livsfarligt om det nu är typ bosättare ombord.. hoppas att det bara är snack.

 5. Stefan

  Anna, svarar du aldrig på tilltal, eller är det bara att du inte vet hur du ska svara?

  Det är ganska osnyggt att inte våga bemöta kritik, frågor och synpunkter. Och det ger ett intryck av oärlighet.

  Trist.

 6. annawester

  Jo, jag svarade ju Ida som du ser och jag tänkte att du redan visste vad jag tycker. Israels blockad av Gaza är olaglig. Israel följer inte Osloavtalet, utan hänvisar bara till det när det passar. Precis som du och andra ockupationsförsvare. Till exempel skulle Israel ha ordnat förbindelse mellan Gaza och Västbanken, vilket ju inte har skett. Eller anser du att Israel följer Osloavtalet?

  Blockade av Gaza strider mot folkrätten. Tycker du att vi skall följa internationell rätt? Du kanske inte gillar FN? Gaza var ju inte Hamasstyrt när Osloavtalet trädde i kraft, vilket du försöker få det att låta som. Ganska osnyggt och oärligt.

 7. Stefan

  Men Anna,

  Känner du inte till att Arafat förkastade Osloavtalet 2000/2001 och startade en intifada i vilken över 1000 civila israeler mördats?

  Vad skulle Israel ha haft för motiv att inte genomföra de fredsförslag man hade presenterat, under överinseende av Clinton? Till och arabstaterna uppmanade Arafat att tacka ja.

  Så ditt påstående att Osloavtalet inte följs av Israel är minst sagt märkligt efter ca. 6 års intifada i brott mot avtalet. Och det gäller fortfarande, och inlemmades i Färdplanen.

  Jag har inte sagt att Hamas styrde Gazaremsan när Osloavtalet skrevs. Jag har sagt att kustbevakningen ålades Israel för att förhindra att terrorgrupper, inkl. Hamas som senare tog makten i området genom att slänga ut den valda Fatahdelen av koalitionsregeringen, kommer åt materiel som kan användas i terrorn. De behöver inte styra Gazaremsan för att det ska vara ett hot.

  Lägg inte i ord i min mun, utan bemöt hellre det jag säger.

  Till sist, ”blockaden” (som är riktad mot Hamas inte mot civilbefolkningen) är fullt laglig, och kallas retorsion i folkrätten. Det är ordet blockad som är tveksamt, eftersom civilbefolkningen får alla hjälpsändningar som Israel och FN forslar in. Retorsion är helt i linje med villkoren för väpnad konflikt, och du borde känna till att det är Hamas som vägrar att avsäga sig terror och attacker mot Israel, samt inleda erkännande och fredsförhandlingar.

  Det skulle uppskattas om ni baserade er på kunskap i folkrätt istället för åsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s