Gil Scott Heron ställer in konsert i Tel Aviv

Tillbaka på jobbet efter en nästan arbetsfri helg. Eller egentligen har jag arbetat väldigt hårt, men datorn har varit avstängd nästan hela helgen. Istället har jag krattat och sopat på kolonilotten. Det känns bra att ha samlat energi eftersom vi har ganska tuffa veckor framför oss på PGS, med mycket att göra. Som alltid i och för sig, men nu har vi ju kongress och många dokument behöver bli färdiga tills dess, sen håller jag på med nästa Palestina Nu, en enkät inför riksdagsvalet och Sjöviksseminariet som blir 4-6 juni.

Vi fortsätter vår kampanj för att försöka få Sverige, gärna tillsammans med andra länder att lägga in ett veto mot att Israel blir medlemmar i OECD. Påminner om kampanjsidan om någon skulle ha missat. http://nomembership.org/

Vi fortsätter att se framgångar för BDS-rörelsen. I förra veckan spreds ett upprop med en vädjan om att artisten Gil Scott Heron skulle ställa in sin spelning i Tel Aviv. Och häromdagen kom beskedet att han gör det.

Gil Scott Heron announces cancellation of Tel Aviv concert
Artist won’t play in Israel “until everyone is welcome there”.

Fans of revolutionary poet and singer-songwriter Gil Scott Heron welcomed his decision tonight to cancel the concert he had been scheduled to play in Tel Aviv this May. Heron announced the decision during his set at London’s Royal Festival Hall, the opening date of his World tour.

Activists from the Gil Scott Heron Boycott Israel Campaign had picketed the event earlier in the day, attracting considerable public interest and support. Ten activists from the Campaign then continued their protest inside the concert, raising the issue of Israeli apartheid right at the start of Heron’s set and after the first song.

The activists were great admirers of the artist who were shocked by Heron’s decision to play Israel, given his longstanding commitment to equality and civil rights in both the USA and South Africa.The Campaign is now awaiting confirmation from Gil Scott Heron’s management that the concert has indeed been cancelled.

Emory Douglas, renowned artist of the Black Panther Party, commented “My choice to join the voices opposed to your going [to Tel Aviv] wasn’t personal, but the right thing to do. I will be one of the first in line at your next concert in my town. May you continue to inform and inspire.”

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s