oväntade reaktioner..

Jag vet ju att jag och alla andra i PGS är påpassade och att det finns politiska motståndare som vill mig och oss illa och sitter och lusläser bland annat min blogg för att försöka hitta något att vända mot oss. Det brukar de ju inte lyckas med, utan det brukar oftast falla platt eftersom vi har bra koll på läget. Jag hade inte kunnat drömma om att de skulle reagera på bilderna jag la upp häromdagen på vår takterrass.. Utan att ha någon som helst bakgrundsinformation har så kallade pro-israeliska bloggar skrivit om att PGS flyttat in på en tjusig innerstadsadress ”bland takterrasserna på Södermalm” som betalas av skattepengar..

Om nu någon undrar hur läget är, så är PGS medlemmar i Solidaritetshuset ekonomisk förening som äger Solidarietshuset vid Barnängen tillsammans (ca 30 organisationer). I början av januari drabbades huset av en allvarlig vattenläcka som gjorde att alla husets föreningar fick evakueras inom tre-fyra dagar. Och turligt nog hittade vi en lokal på Götgatan 22 där Unionen precis flyttat ut. Och vi fick ett korttidskontrakt här, så alla föreningar kunde flytta in tillsammans. PGS sitter här i ett litet rum. Vi har fått hyra ett magasin tillfälligt där vi har ställt allt som vi inte får plats med här. Kontraktet gäller i tio månader, sedan är det meningen att man skall ha hunnit sanera Solhuset.

Vi är jätteglada att vi kunde flytta hit tillsammans med alla andra. För oss är det svårt att hitta en lokal med lika låg hyra och där vi kan dela kopiatorer, frankering, kök etc. med andra. Jag vet att många är glada för vår skull att vi får sitta här nu om det så bara är för ett år, efter mögelskadorna, de små barackerna och sedan annexet.. Här mår vi bra och trivs verkligen, vilket vi också hoppas att kunna göra i ”nya Solhuset”.

Jag tänkte låta bli att svara först, men när jag såg att flera bloggar började skriva om vår nya adress som någon typ av skandal, blev jag helt paff..

Bakgården:

Om inte Solhuset blir färdigt i tid, har vi en annan adress på gång. Vi är speciellt förtjusta i bakgården.

8 reaktioner på ”oväntade reaktioner..

 1. Stefan

  Fyndigt med bilden :), men även ”Solhuset” ligger ju på en tjusig adress på Södermalm i innerstan…

  Vad är skillnaden?

 2. Ja vet du Anna, det är ju ett skamligt beteende att kritisera det urskillningslösa mördandet i Gaza och den etniska rensning som uppenbarligen eskaleras nu, därför måste man angripa dem som pekar på dessa fakta. Du anar inte hur van jag blivit att kallas antisemit, till och med av folk som sitter i den ”antirasistiska” Expos styrelse.

  Säger man något som kan uppfattas som negativt för Israel så kommer alltid några att hävda att det finns antisemitiska övertoner, eller för den delen undertoner. Jag behöver inte förklara det för dig, det vet jag, men att PGS är en antisemitisk organisation i vissas munnar har vi fått vänja oss vid, allt för att tysta legitim kritik av Israel. Men det blir ju inte sant bara för att vi vant oss. Som Guillou skrev förut, vissa skulle hitta antisemiter bland pingvinerna i Arktis om de kom dit.

  Det sticker givetvis i ögonen på dem som så gärna skulle vilja ha Förenta Nationerna på sin sida, eller kunna säga att motparten bryter mot alla FN:s resolutioner, eller varför inte hävda att de bryter mot Genèvekonventionen. Men nu går inte det eftersom det är deras eget lilla drömland som står för brotten mot mänskligheten och som har mördat tusentals meningsmotståndare.

  Tough shit, som det heter på utrikiska…

 3. Marja

  Om alla organisationer var så ansvarskännande och sparsamma om skattebetalarnas medel som Palestinagrupperna så skulle våra skattepengar räcka till mycket mer……….
  Ni är verkligen värda varenda ljusglimt ni kan hitta i bedrövelsen med vattenskadan och annat elände som drabbat personalen i Solhuset.
  Fy sjutton för alla missunsamma surkusar!!!!!!!!!
  Njuut av takterassen och gemenskapen!
  Det unnar jag er av hela mitt hjärta.

 4. Jag har besökt ert kontor på Solidaritethuset. Kan intyga att det är inte något ”lyxkontor”.

  Jag vet av egen erfarenhet att ”den pro-israeliska lobbyn” har koll på alla bloggar som kritiserar staten Israels ockupation. Vid minsta syftningsfel är de framme med sin kritik och försöker missförstå en text.

 5. FiM har skrivit: ”Och de svenska Palestinagrupperna då? Ja, de har nyss flyttat in i ett nytt glassigt innerstadsläge bland takterrasserna på Södermalm i Stockholm, i väntan på att den K-märkta 1700-talsfastighet de är delägare i på annan Södermalmsadress har rustats upp”

  Senast jag tog mig en titt så har jag för mig att det inte stod ”rustas upp”. Minns du något om detta, Anna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s