Inspirerande besök i Oslo

Är just hemkommen från en trevlig helg tillsammans med Palestinavänner i Norge. Jag har varit med som inbjuden gäst på Palestinakomiteens landsmöte i Oslo. Verkligen inspirerande att vara med och se hur de jobbar, mycket är lika som för PGS, men en del skiljer oss åt också.

Precis som vi och de flesta andra organisationer som arbetar med Palestina, så har det anslutit sig till den internationella BDS-rörelsen och satsar hårt på det de kommande åren. I Norge har man kommit relativt långt när det gäller akademisk bojkott, så det var intressant att lyssna till ett föredrag om hur de gått tillväga för att få så många professorer och andra akademiker att ansluta sig. De har också med sig flera stora LO-förbund i bojkottarbetet. En representant för LO Oslo talade till exempel på mötet.

Det var så härligt väder också. I eftermiddags hade jag flera timmar som jag bara kunde gå runt och njuta i det vackra vädret och spana in Oslo. Sammanfattningsvis en bra helg alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s