Låt oss inte tala om fred

Nu är tjejerna på väg hem efter en natt i häkte på flygplatsen i Tel Aviv. De kommer att landa vid halv två på Arlanda. Israel har ju under de senaste åren ständigt försvårat möjligheten för palestinier och israeler som vill mötas, att göra det. Det som hände i går är ytterligare ett exempel på denna strategi.

Gruppen som skulle arbeta för fred och dialog, som skulle besöka både Israel och Palestina, splittrades och de tre med palestinsk bakgrund skickades hem utan förklaring trots att de är svenska medborgare. De med judisk bakgrund fick komma in, men en av dem fick skriva under ett papper på att inte besöka palestinska områden. Projektets syfte kan därmed inte uppfyllas.

Det är alltså det budskapet som Israel vill skicka med deltagarna när de skall ut och föreläsa i skolor inom projektet ”Låt oss tala om fred”.

Det är också så kränkande att Israel kan hindra svensk-palestinier från att besöka sin familjs hemland. Svenska UD får ingen förklaring, bara ”säkerhetsskäl”. Så absurt. Så galet.

Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 reaktioner på ”Låt oss inte tala om fred

  1. Pingback: Vill Israel ha fred? | annarkia

  2. När en del journalister från Bosnien besökte Meka under haj-tiden, utvisades de av Saudiarabien också av ”säkerhets skäl”, för att de har kritiserat regimen.

    Nu ser vi att Israel ligger på samma nivå.
    Med detta stärker Israel våra argument och faktum att det inte finns en annan väg utom BOJKOTT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s