BDS-arbetet ger resultat!!


Foto: Anna Wester

När vi hade möte i lördags och planerade gårdagens manifestation på Medborgarplatsen kollade vi väderprognosen som sa regn. Som tur var tog vi inte allt för stor hänsyn till det i planeringen, men jag hade det i tanken hela morgonen och tyckte mig se mörka moln. Men vädergudarna var på vår sida, så himla skönt! Solen sken och många stannade till vid vår symboliska mur, tog flygblad och ställde frågor om BDS.

I går kom ett glädjande besked som visar att vårt arbete ger resultat. Svenska AP-fonderna meddelade att de beslutat att utesluta det israeliska försvarsindustriföretaget Elbit Systems från sina investeringar.Orsaken till att Elbit Systems levererat ett övervakningssystem till delar av muren. (Läs mer i DN). Så vi fick ändra vårt flygblad i natt och uppskattar verkligen beskedet, men det finns mycket kvar att göra. De borde inte investera i några israeliska fonder alls. Och det finns ju många andra tveksamma investeringar i diverse fonder.

(Foton: Anna Wester)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s