Goldstonerapporten på agendan

I mars ordnas två heldagsseminarium med Goldstones FN-rapport i fokus. Den första äger rum på måndag den 1 mars och arrangeras av Diakonia, Amnesty, Olof Palmes internationella center och Svenska Kyrkan. På deltagarlistan finns bland annat biståndsminister Gunilla Carlsson, Hina Jilani, Goldstonekommissionen, Hans Corell, f d rättschef FN, Mahmoud Abu Rahma, Al Mezan – Gaza
Läs mer hos Diakonia.

Den 13 mars blir det sedan ett nytt seminarium med samma tema, Gaza – Goldstone och folkrätten. Också det på ABF-huset. Jag är med och jobbar med den som representant för Palestinagrupperna. Det är föreningen Apell Gaza som bildades för att ta initiativ till de här konferenserna med syfte att få till en folkrättslig prövning av kriget i Gaza som tillsammans med Ordfront, ABF, Palestinagrupperna i Sverige, Jipf, Judar för Israelisk-palestinsk fred, Vårdförbundet, Svensk Sjuksköterseförening och Svenska Barnmorskeförbundet ordnar detta.

Bland annat kommer de norska läkarna Mads Gilbert och Erik Fosse, de norska läkare som arbetade på Al Shifa-sjukhuset under kriget. Jag ser verkligen fram emot att träffa dem och höra deras berättelser. Det blir mycket annat intressant på programmet också. Följ uppdateringarna på Appell Gazas hemsida.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s