Gott nytt år alla bloggvänner


Stockholm i dag (med min Iphone)

Nu är det bara timmar kvar av 2009, ett år som jag gärna lämnar bakom mig. Ett riktigt skitår faktiskt. En del fina minnen tar jag förstås med mig och då framför allt resan till Sydafrika som verkligen var en ljuspunkt i år. Sen har det ju kommit en del nya individer till världen i min närmaste vänskapskrets, och det är ju alltid stort att välkomna en ny liten människa till världen.

Året började med kriget i Gaza och det var som att det sen präglade resten av året. För min och Palestinagruppernas del var det sen en jobbig period efter att vi upptäckte fuktskador och svartmögel på våningen där vi hade kontor. Och som de flesta redan vet blev jag allvarligt sjuk av detta och vintern och våren var ett helvete för oss alla på PGS. Men vi jobbade i alla fall på under denna jobbiga tid och fick mycket bra gjort, det bästa var kanske Idrottsrapporten (Idrott under ockupation) vi gjorde i samband med Stoppa Matchen-kampanjen när Israel var i Sverige för att spela Davis Cup i Tennis.

Sen var det fotbollssäsongen som blev en mardröm när Hammarby åkte ur allsvenskan. Raset var smärtsamt och riktigt, riktigt jobbigt. Hoppet om att vi skulle greja det fanns in i det sista och den tomhet som infann sig när misslyckandet var ett faktum, kommer man tyvärr inte glömma. Och inte nog med det, AIK tog guld och Djurgården som också var på väg att åka ur, klarade sig kvar. Inte heller kan vi se fram emot att se Sverige i VM i Sydafrika. Men vi kommer tillbaka och nu hoppas vi förståss att vi vinner Superettan!!

En av de jobbigaste sakerna i år för mig personligen var naturligtvis när min älskade älskade hund Eszmeny dog. Hon blev 11 år och fanns hos mig i åtta av dem. Saknaden är enorm och fortfarande smärtsam, speciellt idag då nyår var väldigt speciellt eftersom hon var väldigt rädd för smällare, så all energi gick åt att försöka få det så bra som möjligt för henne.

I år skall jag fira in det nya året med goda vänner.. det kommer att bli en supertrevlig kväll.

Vill nu önska alla bloggens läsare en trevlig kväll och ett Gott Nytt år! Vi fortsätter vår kamp för ett bättre samhälle och för fred, rättvisa och demokrati i vår galna värld.

2 reaktioner på ”Gott nytt år alla bloggvänner

 1. OK. Året 2009 var turbo för dig. För mig också, måste jag säga. Så… Vi behöver inte önska varandra Gott Nytt År, utan Gott Slut! Det bästa som hände i året var att Adil föddes. Bebisen som gav mig ett leende när man satte honom på mina bröst för första gången. Sant! han grät inte. Han tittade rakt in i mina ögon och gav mig ett leende. Alla var chockade.
  Kriget i Gaza tog all min energi och kraft. Jag drog mig in i detta för mycket, under höggraviditet att jag kunde göra mig illa och barnet när jag var i 25 v. gravid. Gaza, Gaza, Gaza… överallt. Sen orkade man inte längre. Man blev totalt körd. Och varje gång jag läser någonting om Gaza här eller där, så känner jag smaken av den smärta som jag ville gärna springa ifrån. För mycket tungt… tungt att bära.
  Man vet inte om det är människor som fick smälta i vit fosfor eller var det vitfosfor som smältes på människors kroppar. Det var det vidrigaste. Kommer aldrig att glömmas bort. Kommer alltid att leva som minne trots att ingen önskar att minnas nått liknande.

  GOTT SLUT och ÄNNU BÄTTRE FORTSÄTTNING!

  kram / Ida

 2. annawester

  Ja Ida, det var ett turbulent år för dig. Jag minns att jag var orolig under Gazakriget när du var höggravid. Men så härligt med lilla Adil. Två av mina bästa vänner har också fått små 09-or och jag tror det blir en tuff årskull..
  Massor av kramar och hoppas att du fortsätter med din blogg. Den behövs. Det behövs såna människor som du!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s