Minns Gazakriget

Samtidigt som en lugn julkänsla håller på att infinna sig, gör sig minnena från Gazakriget påminda. Inte för att jag glömt på något vis, de har ju funnits med mig hela året både privat och i jobbet. Men nu när vi planerar årsdagen och när julhelgen närmar sig, kommer känslorna tillbaka. Förtvivlan, sorgen, hatet, oron och maktlösheten.

Men jag tänker också på den fina gemenskap vi fick, alla vi som ordnade de åtta demonstrationerna i Stockholm under dessa 22 dagar. Det gjorde det lite lättare att härda ut. Nätverket Gaza Solidaritet bildades omedelbart när kriget bröt ut och vi träffades sedan flera gånger i veckan. Jag tycker vi gjorde ett jättebra jobb, och som sagt, det gjorde tillvaron lite lättare att hantera när allt var så jobbigt. När tankarna fanns hos människorna i Gaza, när vänner där kämpade för att överleva.

I Gaza är situationen fortfarande svårt, och en rapport som släpptes i går visar att det skulle ta 500 år att bygga upp det som raserades under kriget, om man fortsätter i samma takt. Omvärlden har svikit.

På årsdagen minns vi kriget och manifesterar mot den fortsatta blockaden och omvärldens svek. Dels genom konserten i Immanuelskyrkan klockan 19 och dels planerar vi för ett fackeltåg från Södermalmsmoskén vid Medborgarplatsen kl 17, ett stilla tåg därifrån till Immanuelskyrkan.

Så kom på det ena eller det andra eller båda!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Bloggat om Israels erkännande av organstölder: Jinge, Esbati, annarkia,

En reaktion på ”Minns Gazakriget

  1. Pingback: annarkia » Gaza lever vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s