brittisk arresteringsorder mot Israels förra utrikesminister Tzipi Livni

I går kom nyheter från Al Jaazera som sen spreds i israeliska och palestinska tidningar, att brittiska myndigheter utfärdat en arresteringsorder mot Israels förra utrikesminister Tzipi Livni för krigsförbrytelser och att hon därför ställde in sin medverkan vid en konferens i London. Länge var det oklart vad som egentligen hänt och var Livni befann sig. (Jinge bloggade: Tzipi Livni försvunnen?).

I dag uttalar sig Israel om saken och hotar naturligtvis England med att deras förbindelser skadas om de fortsätter med detta. Kanske Israel snart kan förstå att de inte kan ha normala förbindelser med omvärlden så länge de bryter mot internationella lagar och kränker mänskliga rättigheter. Det blir intressant att följa detta, och mycket glädjande att Israel kanske snart börjar förstå att de faktiskt anklagas för krigsförbrytelser.

Ur Haaretz:
”If Britain does not immediately amend the law allowing arrest warrants to be issued against Israeli officials, the relations between our states will suffer,” the Foreign Ministry warned.

In response to the warrant, Livni said Tuesday that she would not accept any accusation that compared Israel Defense Forces soldiers to terrorists.

Israel confirms U.K. arrest warrant against Livni

5 reaktioner på ”brittisk arresteringsorder mot Israels förra utrikesminister Tzipi Livni

 1. ”mycket glädjande att Israel kanske snart börjar förstå att de faktiskt anklagas för krigsförbrytelser.”

  Finns det något som tyder på att Israel börjar förstå det? I de tidningar jag läst står det att ”Israel måste alltid ha rätt att försvara sig”.

  Vi VET vad det betyder och vad det innebär, men vissa av oss anser inte åtgärderna står i proportion till raketbeskjutningen som bekant. Men ”kanske snart börjar förstå” var väl rent önsketänkande kan jag tro… 😛

 2. annawester

  jo, helt klart önsketänkande.. men formuleringen visar ju att det är en lång väg kvar om det ens någonsin blir så.. kanske snart börjar 🙂

 3. Klart intressant.
  Detta sänder naturligtvis en signal, och man kan konstatera att sedan Isarels attack på Gaza i vintras är staten mer politiskt isolera än någonsin.

  Det är klart att den politiska eliten i Israek märker av den ökade pressen som riktas mot staten.
  EU:s deklaration om Jerusalem i förra veckan och nu detta.

 4. florimond77

  Är det inte fler personer inom den israeliska politikmaffian som är åtalade? jag har för mig att de har svårt att resa. Tja, att åtala Blair vore berömvärt men de sista att vilja göra detta är Israel eftersom dom livligt hejade på när man bombade sönder Irak. Jag undrar om Tony Blair och hans medbrottsling Bush kommer ihåg den lille pojken vars bild fanns i alla medier efter första smällen? Barnet hade blivit av med båda armarna och Blair sade att han skulle få all hjälp. Vart är den pojken idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s