Hemligt utkast från Carl Bildt om Palestina publicerades i israelisk media

Det blev ingen jättenyhet i Sverige, men för många som är engagerade för Palestina var det, som Ulf Bjereld uttryckte det i sin blogg i går ”positiva signaler från EU om östra Jerusalem och om erkännande av en palestinsk stat”. Ett utkast till rådsresolutioner för ministerrådet i EU har läckt ut och publicerades i den israeliska tidningen Haaretz. Det är natuligtvis en lång väg innan detta antas av EU, men det är mycket glädjande att förslaget som kommer från Sverige tydligt uttrycker att 1967-års gränser skall respekteras och att östra Jerusalem skall vara huvudstad i den palestinska staten. Bra Carl Bildt! Läs hela Bjerelds inlägg.

Så här skriver Haaretz:

The current holder of the rotating European Union presidency, Sweden, has put together a draft document calling for the division of Jerusalem between Israel and a future Palestinian state and implying that the EU would recognize a unilateral Palestinian declaration of statehood.

Haaretz has obtained a copy of the document (below) that has sparked criticism by Israel, which claims that such a move would further harm the chances of renewing the Mideast peace process.

Enligt DN anklagar israeliska UD Sverige för att leda EU ”på kollisionskurs” med Israel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Jinge, Ulf Bjereld,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s