Inga nazister på våra gator! .. eller i riksdagen


I dag marcherade nazister genom Stockholm. Foto: Jinge (http://jinge.se/)

Det är verkligen sorgligt att det gått så långt att sverigedemokraterna faktiskt är på väg in i riksdagen och jag tycker fortfarande att de etablerade partierna för mycket försöker bemöta detta med tekniska argument, hur man skall agera om de skulle hamna i en vågmästarroll, om man skall ta debatten och i vilka forum de skall vara välkomna. Det är sorgligt att man inte tidigare har kunnat vända trenden mot ökad rasism och främlingsfientlighet i samhället.

Tyvärr har vi ju istället sett hur de senaste årens regeringar har infört en hårdare och mindre human flyktingpolitik, hur EU har byggt murar mot fattigare länder och hur inflyttade människor betraktas som ett problem.

Jag får mycket känslor och minnen när den 30 november närmar sig. Sedan jag började mitt politiska engagemang i tonåren har jag deltagit i motdemonstrationer den dagen då nazisterna samlas för att lägga en krans vid Karl den XIIs staty vid kungsan (hans dödsdag). På 80-90 talen var de inte många och vi antirasister som tog oss ut på gatorna var kanske färre än i dag men många många fler än de, och det var sällan nazisterna faktiskt lyckades genomföra sin manifestation. Jag anser att alla motdemonstrationer genom åren varit effektiva, det antirasistiska motståndet på gatan, som är ett komplement mot den kamp som måste föras i andra forum, har hindrat rasisterna från att driva butiker, hålla torgmöten och det är viktigt att de förstår att majoriteten vill inte veta av dem.


30 november förra året. Här var det stopp för motdemonstranterna. Fotot har jag tagit med min telefon, därav kvaliteten..

På måndag kallar Nätverket mot Rasism till demonstration på Odenplan i Stockholm, klockan fem.

Kolla in Jinges foton från i dag då nazister marcherat genom stockholm.

Fy fan. Men motdemontranter var också på plats, tur det..

INGA NAZISTER PÅ VÅRA GATOR! INGA RASISTER I RIKSDAGEN!

DN, Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s