Ännu en mur att riva..

Sitter och tittar på Nyhetsmorgon och minns Berlinmurens fall för 20-år sedan. Jag har många minnen kring det, det var då mitt politiska engagemang precis hade tagit fart och efter att jag gått ut gymnasiet 1989 samlade jag och en kompis direkt ihop pengar för att åka ut och tågluffa i april 1990.. till Östeuropa. Vi var i Berlin och hackade och sprejade på muren och vi var framför allt i Tjeckoslovakien, Jugoslavien och Ungern. Det var då jag började skriva.. jag minns hur vi satt på tågen och skrev till vi hade kramp i händerna. Hur jag sög in alla berättelser från människorna vi träffade.. jag lärde mig mer än under hela min skoltid. Och vi kände verkligen att vi var med när viktig historia skrevs. Det var häftigt, spännande och intressant! Åren efter det åkte vi tillbaka flera gånger och följde utvecklingen..

I dag hoppas jag också att många tankar går till den israeliska apartheidmur som vi har att riva. Jag ser fram emot den dagen vi firar dess fall. Och jag hoppas att det blir snart.

mur1

AB, AB2, Exp, Exp2, DN, Jinge

Läs även andra bloggares åsikter om ,

6 reaktioner på ”Ännu en mur att riva..

  1. Pingback: Idag byggs det återigen murar | Jinges Web och Fotoblogg

  2. Jomaa

    Jag förstår inte om de bygger muren för att omringa oss palestinier eller sig själva..

    Israel är sorgligt. Det gör ont i hjärtat att se vad människor håller på med..

  3. annawester

    det skall jag berätta om när vi ses och fikar.. jag lämnar tidningen till tryck i slutet av den här veckan.. sen har jag massa tid 🙂 kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s