Att alltid ta diskussionen

islamofobil

Snart kommer jag få Idas tabletter mot Islamofobi i brevlådan. Jag behöver inte ta dem själv, men jag skall alltid bära dem med mig så att jag kan erbjuda grannar och andra som uppvisar symptom på Islamofobi. För inte så länge sedan säger plötsligt en granne som jag känt i många år (kanske läser hon min blogg till och med!?) och som vet vad jag har för åsikter och vad jag jobbar med. ”Jag hatar muslimer.. eller ja, alla araber” . Jag blev såklart jättearg och sa att det var helt oacceptabelt att säga så, att jag blev ledsen och förtvivlad, bad henne förklara sig. Hon blev förvånad över min reaktion och försökte förklara sig, dock utan framgång. Hon började prata om en person i området (som är min vän) och säga att han och andra muslimer var otrevliga.. nu är just han då från Iran och inte så förtjust i någon religion överhuvudtaget.. men ja, på den nivån är det. Vidare trasslade hon in sig i diverse resonemang, det ena värre än det andra.

Jag pratade länge länge med henne. Och jag tror att jag nådde fram, hoppas att jag gjorde det. Jag ville först bara gå därifrån, men insåg sen att det är just de diskussionerna som är viktiga.. viktigare än alla etablerade debattforum. Men då måste vi vara många som alltid tar diskussionen. Jag skall erbjuda henne en Islamofobil innan jag tar nästa samtal..

Forum för Frihet, Jinge, Annarkia, Motbilder.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 reaktioner på ”Att alltid ta diskussionen

 1. Mike

  Tog en sådan tablett häromdagen.

  Började direkt låta som en byråkrat efteråt.

  Så jag fick ta en tablet för Ideologisk rasism istället.

  Och då tog det fart ska du veta.

  Talade med kluven tunga och 8 röster samtidigt.

  Lät som Maud olofsson,Reinfeldt,Mona Sahlin,Åkesson Och några andra bilderbergare och landsförrädare till frimurarpack samtidigt.

  Så insåg jag plötsligt varför dessa saknar Civilkurage och personlighet.

  Man kan aldrig svälja mer än munnen kan tugga.

  Andefattiga människor.

  Inget hjärta ingen Ande.

  = Ingen känsla för folket .

  Doms er oss som boskap.

 2. Det kommer att bli mycket spännande att läsa fortsättningen… nämligen, det hur din kontakt med granne ska utvecklas.

  Glöm aldrig den här kedjan:

  okunskap – fördomar – rädsla – hat

  Kanske allt kommer att förändras om hon får lite mer info, sanerar bort en stor del av fördomar och får känsla av frihet från rädsla.
  Jag hoppas på det bästa. Jag hoppas att mina tabletter kommer att få henne att skratta högt och inse att fördomar & rädsla var totalt onödiga.

  Enbart om man är ett kroniskt fall, typ Gudmundson, så kommer hon att bli ännu mer arg och helt vansinnigt aggressiv. Alla har reagerat på mina tabletter på olika sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s