fotboll, fest, politik.. en trevlig helg

Så var det måndagmorgon igen. Men den här helgen har ändå känts rätt lång, har gjort mycket roligt. Var naturligtvis besviken över att Sverige förlorade fotbollsmatchen mot Danmark i lördags och att det inte blir något VM i Sydafrika för Sverige. Var inte så förvånad heller, men det känns faktiskt mer och mer sorgligt ju mer jag tänker på det. För egen del har intresset för landslaget avtagit avsevärt senaste åren. Blir spännande att se vem som efterträder Lagerbäck.

Efter matchen som jag såg i trevligt sällskap hemma hos min systers familj så var jag på fest hos en vän som flyttar till Chile för en tid. Jag tycker det är lika jobbigt varje gång en vän flyttar så långt, men det tänkte vi inte så mycket på just i lördags, vi hade jättekul.

rinkeby3

Trots en för mig ovanligt sen kväll, var jag på plats söndagsmorgon 9.00 i Rinkeby Folkhets Hus för att ha informationsbord och delta i en internationell kvinnokonferens, Inspiration Latinamerika (med inslag även från andra delar av världen)… Tröttheten försvann på tunnelbanan när jag mötte ett helt gäng av konferensens gäster, kvinnor från många olika länder och världsdelar. Pratade framför allt med Afaf Ghatashan från Palestinian Working Women Comittees Union. Kul.

rinkeby2

Konferensen ordnas av en hel rad organisationer, bland annat Vänsterns internationella forum, Latinamerikagrupperna, Framtidsjorden med fler. Afaf deltog i seminariet Kvinnors kamp mot kolonialism och ockupation, med kvinnliga aktivister från Palestina, Västsahara och Vietnamn.

Härligt med politik, aktivism, trevligt folk och god mat. Då trivs Anna 🙂

rinkeby
Musik och dans utanför Rinkeby Folketshus

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s