Nedräkning till Bokmässan

montermassan
Solidaritetshusets monter 2008

Nu börjar nedräkningen inför Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Det är sjätte året som jag är där, så det börjar bli en tradition. Det är himla kul, men också ganska hårt jobb. Och det är alltid massor av smågrejer som måste fixas innan vi åker. I år skall jag vara där torsdag till söndag, och det är första gången som PGS är med på egenhand. Tidigare år har vi varit upp till tio organisationer från Solidaritetshuset som delat monter, så det blir extra mycket att tänka på den här gången – men vi är ju fler som hjälps åt, så det är lugnt.

Men som sagt, bokmässan är häftig – man får känslan av att alla är där.. det gäller dock att hålla i plånboken, det brukar jag lyckas sådär med.

Vi kommer att vara på Internationella Torget som vi brukar. Med oss har vi vår nya temaskrift Land och Vatten och vi kommer att sälja och marknadsföra tre böcker, varav två helt nya. Jag har gjort reklam för dem tidigare på bloggen, Gaza Graffiti, budskap om kärlek och politik av Mia Gröndahl och Tjugotvå sömnlösa nätter som är en antologi om Gazakriget av Thaher Pelaseyed där bland annat Per Gahrton och Catrin Ormestad skriver.

PGS kommer att ha två programpunkter på torget. På fredag klockan 17.30 kommer Seppo Sinimaa att berätta om temaskriften, han visar bilder och berättar om sin senaste resa på Västbanken. På söndag klockan 14.00 kommer barnneurologen David Henley och barnpsykiatern Henrik Pelling prata om situationen för barnen i Gaza där de rest mycket efter det senaste kriget. Rubriken är Gaza – landet av barn. Och jag skall vara moderator..

Jag tar tåget till Göteborg tidigt, tidigt på torsdagsmorgon – så innan det är fullt fokus på Bokmässan, skall ett styrelsemöte med Forum Syd och en fotbollsmatch på Söderstadion klaras av. Bajen möter GAIS om någon undrade.

PGS: Berättelser från Hebron, Annarkia: Israel snärjer sig i falska anklagelser, På höstpromenad med Ida, Jinge om SD i kyrkovalet

Läs även andra bloggares åsikter om

En reaktion på ”Nedräkning till Bokmässan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s