Å snart kommer Johannas bok..

Jaggaraldrigensammer

I går tipsade jag om de två böckerna Gaza Graffiti och Tjugotvå sömnlösa nätter som kommer ut vilken dag som helst, något längre får vi vänta på Johanna Wallins bok Jag går aldrig ensam mer som kommer ut i början av oktober, men som redan nu kan beställas.

Ni som har hängt med länge på bloggen kunde läsa rapporter från när Johanna var i Tulkarem på Västbanken som ekumenisk följeslagare (här, här, här, här och här . Nu har hon samlat sina upplevelser i en bok.

Så här presenteras boken av förlaget Ruin:

I juli 2007 reser Johanna Wallin till Palestina för att arbeta som internationell observatör vid de militära vägspärrar som Israel byggt inne på Västbanken. De motsättningar hon får bevittna och ockupationsstyrkornas förnedrande behandling av den palestinska befolkningen gör ett outplånligt intryck på henne. När uppdraget tar slut bestämmer hon sig för att stanna kvar. Med tiden växer hon allt närmare människorna i den lilla staden. Hon får ta del av deras vardag, och upplever förhoppningar, ilska och vanmakt i skuggan av den israeliska ockupationen.

I denna personligt hållna reportagebok berättar Johanna Wallin om en av vår tids stora tragedier, men det är också en historia om sökandet efter hennes judiske pappa som försvann spårlöst när hon var barn.

Läs också intervjun med Johanna i DN: Hon söker spår efter sin far

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

En reaktion på ”Å snart kommer Johannas bok..

  1. Pingback: “Vi är i Afghanistan för demokratins skull” : Motbilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s