Genèvekonventionen 60 år

I dagens Svenska Dagbladet finns en läsvärd debattartikel med anledning av att Genévekonventionen fyller 60 år. Det är Kristna Freds tillsammans med företrädare för organisationen Settlerwatch som kräver att EU agerar mot Israels många brott mot internationella lagar.

Ur artikeln:
Trots Israels uppenbara brott mot Genèvekonventionen, och trots att det internationella samfundet är enigt om att bosättningarna utgör ett stort hinder för en fredlig lösning på konflikten, förhåller sig omvärlden passiv. Mellan sina bosättarkritiska uttalanden har EU förhandlat fram fördelaktiga handelsavtal med Israel som inte på något sätt är kopplade till Israels åtaganden enligt den internationella rätten eller till framsteg i fredsprocessen.

Israels kolonisering av ockuperat territorium måste genast upphöra. Den kan inte längre tolereras. Sverige och EU måste agera aktivt och kraftfullt för att Israel ska börja efterleva internationell humanitär rätt. Vi anser det vara självklart att EU:s associationsavtal med Israel borde villkoras och att ingen uppgradering av avtalet kan ske innan Israel fryst all utvidgning av bosättningarna och landet börjat respektera internationell rätt.

Läs hela artikeln: EU måste öka pressen på Israel

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och Jinge om nya Israeliska bomber över Gaza.

2 reaktioner på ”Genèvekonventionen 60 år

  1. Pingback: Scientologikyrkan – en kriminell sekt? | Jinges Web och Fotoblogg

  2. Pingback: Fuglesang vår egen Tarzan | Jinges Web och Fotoblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s