Derbyångest

God morgon kära bloggvänner! I dag är sista dagen på länge som jag har möjlighet att sova på morgonen, så då vaknar jag givetvis före sju och känner mig klarvaken. Jag tror att det beror på derbyt. Klockan 16.00 i dag möts Hammarby och Djurgården i en otroligt viktig match på Råsunda och jag kommer givetvis att vara där och bidra med vad jag kan från läktaren. Båda lagen är i stort behov av poäng, eftersom vi hamnat i bottenstriden denna säsong, och ett derby är oavsett läge i tabellen viktigare än andra matcher. I media har det målats upp som ”dödsderbyt”, ”ödesderbyt” och ”ångestderbyt”.. och för ovanlighetens skull är jag beredd att hålla med kvällstidningarna. Det är fan ångest!

I går besökte jag träningen på Söderstadion och fotade för hammarbyfotboll.se, många supportrar hade tagit sig dit för att peppa laget.. och lämnade följande budskap:

traningfansen

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 reaktioner på ”Derbyångest

 1. annawester

  Haha, jag tänkte nästan att du skulle komma med en kommentar, dels för att du är morgonpigg, men också för att du brukar komma och kaxa lite när jag skriver om Bajen och veganism 🙂

  Något som känns riktigt jobbigt, är att vi tvingas åka till Mordor – hemska hemska Råsunda för att se matchen..

 2. Men Jurgårn har väl Stadion som hemmaarena?

  Njae, jag mopsar egentligen inte. Jag tror inte att gnaget vinner SM-guld,men de har i alla fall chansen till skillnad från vissa andra lag… 😛

  Kollade f.ö. in Tantos koloniområde för några dagar sedan. Det ser jämrans gulligt ut både från bron och nere på marken. Dessutom tror jag att det bor folk permanent i några stugor… 🙂

 3. annawester

  Jo, och det här är ju deras hemmamatch, men det känns knäppt att vara på AIKs hemmaarena där varken vi eller Dif vill vara.. Och jo, just guldet har jag väl börjat tänka bort 🙂

  Det är supermysigt i Tanto och Eriksdalslunden. Du är välkommen på en kopp kaffe om du har vägarna förbi, du har ju mitt mobilnummer, vill inte skriva adressen eller vägbeskrivning till min lott här. Nu börjar jag jobba, men är väl där en hel del på kvällar och helger.. Vi får bo där under sommarmånaderna då vi ju har både el och vatten. Vattnet stängs av under höst och vinter, så då blir det lite svårt att bo där, så det tror jag inte att någon gör. Jättefina bilder du hade tagit förresten..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s