sista semesterveckan, Pride och Hammarby

pride09blogg
Hammarby Fotboll i Prideparaden Foto: Anna Wester

God morgon kära bloggläsare! Min sista semestervecka börjar nu, även om jag skall jobba lite i dag. Skall ha möte med min kollega som annars sitter i östra Jerusalem, så det blir trevligt. Härligt att vakna till solsken och jag är jätteglad, för jag har aldrig någonsin haft så här lång semester!

De flesta som läser bloggen vet ju att jag blev sjuk i vintras av mögel- och fuktskadorna i Solidaritetshuset där vi har kontor och att det blev några riktigt tuffa månader såväl för mig personligen som för Palestinagrupperna och andra föreningar i huset. Därför har semestern varit extra viktig och skön, eftersom jag inte behövt komma i kontakt med några av gifterna som gör mig sjuk och som lurar lite här och var där fortfarande även om det mesta är sanerat med ozongas nu.

Förra veckan blev verkligen härlig! Har varit en del på Ingarö och solat, plockat svamp umgåtts med storfamiljen. I helgen gick jag Prideparaden med Hammarby Fotboll, vi var inte så många men det var väldigt roligt faktiskt. Vi sjöng Bajensånger hela vägen och även om vi var färre än Djurgården och AIK (som de påpekat i tidningarna) så hördes vi mest och jag tror vi hade roligast. Speciellt häftigt var det att komma in på söder och längst Hornsgatan fick vi mycket aplåder. Jag tyckte det var viktigt att gå med eftersom homofobin fortfarande är stor inom idrottsrörelsen. Ingen manlig allsvensk spelare har någonsin kommit ut som homosexuell till exempel.. Bara debatten kring idrottsklubbarnas deltagande visar på att den var viktig!

I kväll är det match igen på Söderstadion mot Helsingborg. Jag skall försöka att inte tänka på det förrän precis innan, men det är svårt. Vi ligger extremt illa till i tabellen, så ja.. shit vad nervöst det är.

Annarkia botar fobi, Esbati om Pride och Skytteskommentar om avgrundsvänstern, Ida söker statister, Jinge har uppdaterat sin bilderblogg, Tommy skriver om Östra Jerusalem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s