Jazzfestival och tung förlust på Söderstadion

gilberto2web
Som alltid saknade jag min kamera och försökte få till det med telefonen.. det gick så där.. Gilberto Gil på scenen

I helgen var det Jazz och bluesfestivalen, eller den heter väl inte så längre utan Stockholms Jazzfest. Jag brukade gå dit under 90-talet, men har inte inte varit där på flera år nu, så det var kul att kunna gå i år. Jag är mycket glad att jag fick gå som gäst till en vän som jobbar där (Tack Kim!). Inte för att det inte skulle vara värt pengarna, men för att det ändå är rätt mycket pengar så här i slutet av juli. 700 kronor kostade det för en dag.

Jag var där i lördags och hade jättetrevligt, jag tycker att alla konserter (med något undantag) var bra. Bäst tycker jag nog att Gilberto Gil från Brasilien (förutom artist även fd Kulturminister) var. Solen sken hela dagen fram till klockan nio när Gilberto började spela, då öppnade sig plötsligt himlen och det började regna. Men det avtog under konsertens gång och i slutet hade regnet upphört och publiken hade kommit i gång riktigt bra.. Letade efter något juste Youtubeklipp från konserten, men hittade inget riktigt bra. Men hittade det här i alla fall..

Annars känns det ju som en ganska exklusiv festival, ganska lite folk, väldigt lugn publik.. men trevligt som sagt. Så kommer man på hur vackert Stockholm faktiskt är, det är ju en häftig kuliss med vattnet bakom scenerna..

I går blev det en ganska omtumlande dag känslomässigt. Under dagen var jag ute på Ingarö och verkligen njöt av sommaren och kände mig glad och förhoppningsfull trots allt när vi på kvällen kom tillbaka till stan och kom till Söderstadion för att se Hammarby möta Örgryte. Det var fullsatt! Trots semestertider var det fullsatt när Bajen skulle möta Örgryte som innan i går inte hade vunnit en enda match under hela säsongen.. Jo, det har alltid varit tufft att vara Hammarbyare, uttrycket Det svänger om Bajen, är inte taget ur luften.. Men i går kändes det riktigt riktigt tungt. Örgryte tog sin första seger och vi fick gå från Söderstadion med tunga steg..

malisar
Målvaktsträning i söndags. 30 minuter innan avspark fick Poppen veta att han skulle spela, eftersom Rami kände smärta i ljumsken. Foto: Anna Wester

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s