Israeliska soldater bryter tystnaden

I dag presenterar den israeliska organisationen Shovrim shtika, Breaking The Silence, en rapport med vittnesmål av soldater som tjänstgjorde under Gazakriget i år. Det är skrämmande berättelser som visar att de fick order om att inte ta någon hänsyn till civila mål. De 54 vittnesmålen visar att arméns egna rapport innehåller fullt av lögner. Inte för att jag tror att någon trott något annat, vi såg ju vad vi såg och hörde vad vi hörde. Men det är väldigt värdefullt att nu få soldaternas egna ord.

– Jag har tjänstgjort i Gaza och på Västbanken under svåra förhållanden, fortsätter Amir, men jag har aldrig hört maken till de instruktioner vi fick denna gång. Budskapet var att vi kunde skjuta hur som helst mot vad som helst utan att bekymra oss om följderna. Står ett hus i vägen? Ned med det! En bil? Kör över den! Ser ni någon så utgå från att det är en fiende.
(översättning DN)

Besök Breaking The Silence hemsida och ta del av deras viktiga jobb. www.shovrimshtika.orgHär är rapporten och vittnesmålen.

DN, BBC, Haaretz
Jinge , Esbati, Gaza Peace and Freedom, Annarkia om samma

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 reaktioner på ”Israeliska soldater bryter tystnaden

 1. Det är bra att dessa vittnesmål nu uppmärksammas i sv. press, men någon nyhet för ( oss som följde rapporterna ) om vad som pågick under Gaza-kriget är det inte.
  Men jag hoppas EU, UN, USA börjar ställa krav på Israel men just nu är jag pessimist

 2. annawester

  Precis vad jag tänkte Egon, så skönt att se att det faktiskt blir en nyhet i medierna. Och som sagt, alla har nog inte velat se vad som verkligen hände.. så detta kanske öppnar ögonen på någon. Breaking The Silence gör ett jätteviktigt jobb!

 3. Harry Harrysson

  Den organisationen har fått miljoner från EU, engelska ambassaden i Tel Aviv och andra för att säga vad donatorerna vill att de ska säja, lämpligen ord som påståtts komma från helt anonyma killar……

  Detaljer och fakta här

 4. Pingback: Israel försöker skrämma Iran | Jinges Web och Fotoblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s