Israel ägnar sig åt piratverksamhet

Fick just ett pressmeddelande från svenska Ship to Gaza:

Israel ägnar sig åt piratverksamhet

Var är EU Eller FN? Varför är Carl Bildt tyst?

På tisdagen hotade och bordade den Israeliska flottan med en kanonbåtsinsats oprovocerat och illegalt en civil båt på internationellt vatten på väg till Gaza med bistånd och 21 passagerare från 11 länder.

Ombord fanns bland annat mottagaren av Nobels fredspris Maired

Maguire och den fd kongressledamoten Cynthia McKinney från USA.

Båten avseglade från Cyperns hamnstad Larnaca med humanitärt bistånd I form av mediciner, leksaker, byggmaterial och olivträd.

Före avfärd genomsöktes båten och gavs säkerhetsgodkännande av de cypriotiska myndigheterna. Ändå bordades båten och passagerarna kidnappades trots att den inte var på väg till eller passerade Israeliskt territorium. Övergreppet är ett klart brott mot internationell lag.

“Detta är fullständigt oacceptabelt och är att betrakta som piratverksamhet”, menar Dror Feiler, ordförande för European Jews for a just peace (EJJP), och aktiv i föreningen Ship to Gaza.

Ship to Gaza planerar med hjälp av svenska folkrörelser en liknande färd men med ett större fartyg som skall leverera stöd till det nödlidande och isolerade folket i Gaza.

På tisdagen har några av föreningens representanter, bland annat professor Mattias Gardell och från Uppsala universitet och Dror Feiler, presenterat detta projekt för den samlade politiska offentligheten vid ett seminarium under Almedalsveckan i Visby.

Vi i Ship to Gaza uppmanar Sveriges regering att agera kraftfullt via

EU och FN för att säkerställa att Israel följer internationell lag och upphör med sin piratverksamhet. Den akuta krisen i Gaza är Politiskt skapad. Genom sin illegala blockad förhindrar Israel det internationella samfundets bistånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s