Martin Smedjeback om den nedtystade svenska muthärvan

Martin Smedjeback som den 14 april i år dömdes till fem månaders fängelse för att ha försökt avrusta Jas i en civil olydnadsaktion för fred, har skrivit ett blogginlägg om mutorna kring försäljningen av Jas.

Martin skriver bland annat:
Sittandes i min fängelsecell läser jag att utredningen om Jas-mutor har lagts ner. Överåklagarens utredning visar att det har förekommit mutor i samband med försäljningen av Jas till Tjeckien, Ungern och Sydafrika. På DN-debatt (den 17 juni) kallar miljöpartiets språkrör Peter Eriksson dessa Jas-affärer för ”den sannolikt största muthärvan i Sveriges historia”. Ändå läggs utredningen ned och inga Saab-chefer kommer att åtalas. Jag har också begått brott kopplade till Jas. Jag gick tillsammans med två vänner in på Saab i Linköping med syfte att med hammare oskadliggöra Jasplan innan de kunde exporteras. Vi hade meddelat Saab i förväg om vår kampanj mot svensk vapenexport och om vår metod: civil olydnad.

Läs hela inlägget: Jas = ”den sannolikt största muthärvan i Sveriges historia”

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s