5 reaktioner på ”Demonstration till stöd för det iranska folket

 1. Mekonnen Tesfahuney

  Jag har följt rapporteringen om Iran i svensk media (privata åsiktsbolagen och inklusive Svt/radio) och förundras över det ivriga engagemanget och den falska solidariteten som visas vad det gäller valet i Iran och ”protesterna” där. Var håll samma media hus när Palestinier slaktades i massor? Jämfört med detta massmordet är det som sker i Iran små potatis. Ändå är det just det som sker i Iran får dessa ”frihetens” korsfarare att gapa stort och skrika högst. Det är samma drev som har mobiliserat sig självt som frihetskämpar för icke-journalisten Dawit Isak allt medan det finns massor av Palestinska journalister som sitter fängslade av terrorist staten Israel i hur många år som helst. Det är samma drev som svartmålar Robert Mugabe är eller går omkring med t-shirts för Burma eller skriver ledare om Darfour var och varannan dag nästan. Drevet påminner om talesättet ”den värsta slaven är den som tror sig vara fri” Det mossiga teater som utspelas med huvudfåran av journalister och politiker som skådespelare säger mycket om ofriheten i väst än i Iran.

  1. Karl Gunnarsson

   Förstår också din poäng men som nämnts tidigare, menar du att bara för att det är ”små potatis” så är dessa mördade människor mindre värda? Ett mord i Iran, Sverige, Israel, Palestina är i min bok lika avskyvärt. Att inta en annan ställning ser jag som en aning översitteri men vet inte om det är exakt det du menar?

   Dina andra åsikter tar jag för just åsikter och finner inte värt att kommentera då det bara blir ”tyckande” och inte speciellt givande.

   Men som sagt, förstår din utgångspunkt och vart du vill komma.

 2. Pingback: Okritisk rapportering om Iran | Jinges Web och Fotoblogg

 3. aleida

  mekonnen, jag förstår din poäng. Men det förändrar inte förhållandena i Iran på ngt sätt. Och dessutom, vill du att de som har hand om den här bloggen ska svara på dina frågor om varför Gazaborna värderas mindre i den proisraeliska median?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s