Mot Sjövik..

sjovik08
Förra året sken solen under tre dagar. I år ser det mörkare ut..

I dag börjar Sjöviksseminariet! (tre dagar i Dalarna med gäster från Palestina, Israel och hela Sverige). Det är sjätte gången jag åker dit (av sju möjliga) och jag har många fina minnen från dessa seminarium. Som när Dr Haidar Abdel Shafi från Gaza var där tillsammans med Dr Mustafa Barghouthi. För den som inte vet, så var Dr Haidar en väldigt omtyckt palestinsk ledare som förhandlade under Madridprocessen och som var med och startade det palestinska nationella initiativet med Edward Said och Mustafa Barghohthi. Dr Haidar dog den 25 september 2007, 88 år gammal. Det var så spännande att höra honom berätta om sitt 88-åriga liv och hans engagemang för fred och rättvisa. Jag kommer aldrig att glömma hans historier.

Så nu är allt packat, ett stort härligt bokbord med litteratur och hantverk, och snart skall jag bege mig mot tåget. Hoppas bara vädret kan bli lite bättre, några solglimtar i alla fall.. det är nämligen väldigt vackert där och det vore kul att få visa våra palesitnska och israeliska gäster Sverige när det är som vackrast.

Jag har också packat ner kameran och datorn, så jag kommer att höra av mig..

Paolo Pissofis manifest mot den svarta gallan om apartheidstudien,

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s