Prisutdelning ikväll

I kväll är det prisutdelning av ALMA-priset som i år ju går till palestinska Tamer Institute i år. Cermonin äger rum på konserthuset och jag är jätteglad över att vara inbjuden. Det skall bli kul.

ALMA-priset är världens största barnlitteraturpris och delas ut till Astrid Lindgrens minne. Så jätte jättekul att det går till Tamer. Jag har själv besökt organisationen i Ramallah och imponerats av deras arbete med läsfrämjande aktiviteter.

Juryns motivering:
”Med uthållighet, mod och idérikedom har Tamerinstitutet under två decennier stimulerat palestinska barns och ungdomars läslust och kreativitet. Under svåra förhållanden bedriver man ett läsfrämjande arbete av osedvanlig bredd och mångsidighet. I Astrid Lindgrens anda ser Tamerinstitutet ordets makt och bokens, berättelsens och fantasins kraft som viktiga nycklar till livsmod, självkänsla och tolerans.”

Läs Diakonias pressmeddelande här.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 reaktioner på ”Prisutdelning ikväll

  1. Pingback: Underliga lagar om - Antisemitism? | Jinges web och fotoblogg

  2. annawester

    Egon,

    jag verkligen njöt. det var så fantastiskt fint och starkt och trevligt och sorgligt.. som alltid när det handlar om Palestina. Så träffade jag vänner från Diakonia i Jerusalem, både palestinska och svenska, som jag annars bara träffat på resa. Men också många andra av mina Palestinavänner – och vi var alla så glada att få träffats i ett så positivt sammanhang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s