fin kväll

Jag är just hemkommen från utdelningen av ALMA-priset i Konserthuset. (se mitt förra inlägg om Tamer Institute som tilldelas priset). Jag tjurade mig igenom så gott som hela tillställningen. Ja, jag har lätt att börja gråta, men jag var inte ensam om att behöva torka tårarna varannan minut, jag såg många med servetter i händerna. Jag tyckte mig även se några tårar i kronprinsessan Viktorias ögon när hon tog emot en vacker broderad sjal från de palestinska gästerna och lyssnade till en dikt som en 15-årig palestinsk flicka skrivit om hur det är att leva under israelisk ockupation.

Det var en fantastisk tillställning på så många sätt. Det vart starkt. Starkt, sorgligt och vackert på samma gång. De palestinska barnen stod verkligen i fokus, där i finrummet bland kultur- och politikereliten.. blandat med oss andra då, som alltid brukar ses vid tillfällen när det handlar om Palestina.

Och de palestinska gästerna fick komma till tals och berätta om sin verksamhet med att främja läsandet bland barn, och om den svåra situationen som råder på Västbanken och i Gaza nu och hur det drabbar barnen. Så var det fin musik och trevligt mingel efteråt.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 reaktioner på ”fin kväll

  1. Pingback: Sionism är extremism | Jinges web och fotoblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s