Tolvårig flicka skjuten av soldater

I går på årsdagen av Al Nakba, sköts en 12-årig palestinsk flicka i armen av israelisk militär. Israel fortsätter att bemöta icke-våldsdemonstrationerna på Västbanken med våld, men du är inte säker ens om du stannar hemma. Summer Amira sköts när hon stod i sitt hem och tittade ut genom fönstret.

Ulrika Andersson och Camilla Eriksson befinner sig i byn Nilin för International Solidarity Movement, här skriver de om gårdagens tragiska händelse.

12-åriga Summer Amira stod och tittade ut genom vardagsrumsfönstret i sitt hem tillsammans med sin syster när hon blev skjuten i armen av israeliska soldater. Summer sköts med en lågkalibrig kula, kallad 0.22,
och fick föras direkt till sjukhuset i Ramallah. Två svenska fredsaktivister – från Göteborg och Umeå – var närvarande i byn när händelsen inträffade.

Summers 14-åriga syster Fatma:

– Summer och jag tittade ut genom fönstret och såg hur soldater närmade sig byn. Summer stod bakom mig, lutandes med armen mot fönsterkarmen, och jag såg hur kulan passerade mitt huvud och träffade henne i armen. Soldaterna siktade mot oss. För två veckor sedan skadades min andra syster Raja i benet när soldaterna kastade en ljudbomb på henne, under ett försök att inta grannens hus för att skjuta mot demonstranterna därifrån.

Summer sköts i sitt hem under fredagens demonstration i Ni’lin. Varje fredag protesterar palestinier tillsammans med israeliska och internationella aktivister mot den mur som Israel bygger på Ni’lins mark.
Sedan december 2008, i samband med invasionen av Gaza, beskjuts demonstranterna i Ni’lin regelbundet med skarp ammunition av israelisk militär.

Sedan i maj 2008 har 27 personer skjutits med skarp ammunition i Ni’lin. Då armén ofta invaderar byn under fredagsprotesterna påverkas många Ni’linbor, något som Summer smärtsamt fick uppleva.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 reaktioner på ”Tolvårig flicka skjuten av soldater

  1. Tony

    ”..du är inte säker ens om du stannar hemma. Summer Amira sköts när hon stod i sitt hem och tittade ut genom fönstret.”

    Jag får intrycket av att du menar hon besköts när hon stod i fönstret med avsikt och att Israelisk militär skjuter på oskyldiga i sina hem med avsikt??

  2. Pingback: Om att göra historieförnekelse till lag : Motbilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s