Från vardagen i Palestina

I dag kom första resebrevet från min vän och fd kollega från PGS Jonas Hansson som befinner sig i Betlehem på Västbanken som ekumenisk följeslagare. Läs Jonas berättelse om familjen Salim som fått sitt hus rivet av israelisk militär två gånger och nu hotas av en ny demoleringsorder, den är mycket stark, men tyvärr en ganska vanlig berättelse från vardagen i Palestina.

When Siham woke up and looked out the window, she saw that the house was surrounded by Israeli soldiers and bulldozers. In vain she asked the soldiers to wait a few minutes so that she could put some clothes on her children. The villagers of Al Walaja gathered around the house to comfort and show solidarity. When Mundhir came home from work, he thought he went to the wrong place, he could not believe that his house was gone.

Läs hela och se Jonas bilder: ”The bulldozers came in the morning when the children were sleeping”

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s