enkät och Palestina Nu

I morgon presenterar vi (PGS) en enkät där vi har ställt frågor om Palestina/Israel-konflikten till partiernas fem toppkandidater inför EU-valet. Mycket intressant läsning. Tyvärr har inte alla borgerliga kandidater svarat på enkäterna.. en för att frågorna ansågs för vinklade.. Deras svar kommer att kunna läsas i sin helhet och vi har även analyserat svaren och ger lite råd om hur man kan rösta om man vill få in någon i parlamentet som ämnar agera enligt PGS linje. Vi kommer också att ha ett reportage om enkäten i nästa Palestina Nu.

Eftersom vi begränsat oss till de fem översta namnen faller ju en del Palestinavänner bort (som vi också skriver i tidningen) – till exempel Ardalan Shekarabi som profilerar sig med Palestinafrågan, men som står som nummer åtta på Socialdemokraternas lista. Men förhoppningsvis är det lättare att hitta deras åsikter kring frågan, än toppkandidaterna som kanske inte alls uttalar sig om detta i sina valkampanjer, men som med stor sannolikhet kommer att röstas in. Nu kommer dem inte undan.

Jag återkommer om enkäten när den är presenterad. Vill du ha den och vår sammanfattning/analys i pdf, maila Sara på PGS info@palestinagrupperna.se.

Jag har den senaste tiden, förutom att se på en hel del fotboll (av olika klass), ägnat en hel del tid åt att skriva, redigera och layouta. Dels har jag skrivit en ledare till nästa Stockholms Fria tidning och så håller jag på att göra Palestina Nu nummer 2 2009.

Palestina Nu skall skickas till tryck på måndag och jag tycker det är svårt att beräkna hur jag ligger till i tid i det här skedet… men det känns bra – och jag tycker det blir ett bra innehåll den här gången också. Vi har bland annat en mycket intressant artikel om israels nya utrikesminister, högerextremisten Lieberman och vi ägnar ganska stort utrymme åt den etniska rensningen av palestinier i Jerusalem som nu accelererar. Det är så hemskt och sorgligt att man knappt tror att det är sant. Men som alltid, har vi ett blandat innehåll – politik, kultur och berättelser ur vardagen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En reaktion på ”enkät och Palestina Nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s