Ny rapport om husrivningar och etnisk rensning i Östra Jersualem

Vilken lång och härlig helg det blev! Första helgen i maj är ju en helg där många intressen konkurrerar – som politik, fotboll och trädgårdsarbete.. och att träffa vänner förståss! Jag tycker att jag lyckats få en fin balans av detta hittills och då är ändå söndagen kvar.. I går var jag på kolonilotten och jobbade i trädgården och det var som en högsommardag, helt underbart.

Men från Palestina kommer ständigt rapporter om övergrepp från ockupationsmakten, bombningar, raider mot icke-våldsdemonstrationer och i går flera fall av bosättarvåld mot obeväpnade palestinier samtidigt som regeringen godkänner att bosättningen Ma’ale Adumim byggs ut och kopplas i hop med en annan bosättning (jag återkommer om detta). I går dog två personer under bombningarna av tunnlar i Gaza.

I dagarna har FN OCHA släppt en viktig rapport om Östra Jerusalem, om husrivningarna och den etniska rensningen. Som jag skrivit tidigare är det en fråga som får alldeles för lite uppmärksamhet i diskussionerna om Palestina/Israel-konflikten. Läs rapporten och sprid den!

The Planning Crisis in East Jerusalem: Understanding the phenomenon of “illegal” construction

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s