önskar alla en trevlig första maj

God morgon och trevlig första maj alla vänner! Solen skiner och enligt rapporterna skall det bli sol och varmare idag. Det skall bli underbart att gå ut på stan, möta vänner och tillsammans demonstrera för en bättre politik i Sverige och en rättvisare värld.

Jag kommer att börja på morgonen vid La Mano på Katarinavägen, där flera vänstergrupper träffas för att hedra minnet av de frivilliga som deltog i Spanska inbördeskriget mot Franco. Sedan blir det demonstration med Syndikalisterna från Sergels Torg under parollen ”Vi vägrar betala er kris!”. Efter det blir det att dra sig mot Kungsträdgården till vänsterpartiets uppträdanden där.

Vänsterpartiets första maj-insamling går i år till projektet Ship to Gaza, vilket jag tycker är jättebra. Vi behöver verkligen mycket pengar för att kunna genomföra det. Jag hoppas att Gaza kommer att nämnas i många tal i dag, för situationen där är fortsatt fruktansvärd och tystnaden efter massakern svidande. Man har inte kunnat börja återuppbyggnaden eftersom Israel inte tillåter några leveranser av bränsle, pengar eller byggnadsmaterial. Tiotusentals palestinier är fortfarande hemlösa.

Efter demonstrationerna tänker jag åka till Kanalplan och se när Hammarbys talanglag i fotboll HTFF spelar derby mot Enskede.

Igen, trevlig första maj!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En reaktion på ”önskar alla en trevlig första maj

  1. Tommy1960

    Tack för kommentaren på min blogg, önskar dig en fin 1 maj och snart stöter vi nog på varann på Söderstadion 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s