inspirerande dag i Köpenhamn (och derbynerver..)

konfliktenskerne

Även söndagen blev ännu en inspirerande dag i Köpenhamn, eller ännu mer inspirerande faktiskt. Det var som jag nämnt tidigare Dansk Palestinska Vänskapsförbundets lokalgrupp i Köpenhamn som bjudit in till en aktivitetsdag och med fanns även aktivister från andra Palestinaföreningar, som Boykot Israel och Palestina Initiativet. Dagen var tänkt att ses som ett avstamp för en stor landsomfattande anti apartheid-kampanj. Jag och Steinar från Norska Palestina Komiteen berättade om solidaritetsarbetet för Palestina i Sverige och Norge.

aktivitetsdag

De viktigaste diskussionerna skedde i smågrupper, jag deltog i Bojkottgruppen, i övrigt fanns en mediagrupp, lokalgruppsgrupp, materialgrupp och en associationsavtalsgrupp. När alla återsamlades i plenum, hade varje grupp tre konkreta förslag på aktiviteter för kampanjen.

Med på mötet var en kille som forskar om associationsavtalet mellan EU och Israel, hans föredrag var väldigt intressant.

Nu är jag hemma. Skall på möte på Forum Syd nu på morgonen där vi skall diskutera vårt (och andra organisationers) informationsarbete. Sedan är vi i full gång med att sammanställa en enkät inför EU-parlamentsvalet där alla partiers toppkandidater har svarat på en del frågor om Palestina/Israel, och vi håller samtidigt på med Palestina Nu nr 2.

I kväll klockan åtta är det derby. Hammarby möter Djurgården och det är alltid en speciell känsla att vakna en dag när det är derby. Känslan sitter i hela dagen.. nerver kan man kalla det. Det är årets första derby och vi skulle verkligen behöva en vinst… Forza Bajen!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En reaktion på ”inspirerande dag i Köpenhamn (och derbynerver..)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s