Sveavägen 68

I går deltog jag i ett seminarium som Ardalan Shekarabi ordnade som en del i hans personvalskampanj inför Europaparlamentsvalet. Det handlade om EU och Palestina och hölls i socialdemokratiska partiets högkvarter på Sveavägen 68. Ardalan står på åttonde plats och hoppas bli inkryssad och en av frågorna han vill lyfta är just Palestinafrågan.

Mötet inleddes med att Faraj Abu Iseifan hälsade alla välkomna, sedan talade Ardalan själv. Han har ju tillhört de socialdemokrater som alltid arbetat för palestiniernas rättigheter och försökt lyfta Palestinafrågan inom (s), han var bland annat en av dem som var drivande när SSU tog ställning för sanktioner mot Israel. Nu bekräftade han det som man hoppats, att det är på gång att ske en förändring inom socialdemokraterna, att många fler i dag är för till exempel sanktioner. Han beklagade den Mellanösternpolitik som förts under Göran Perssons era. Inbjuden var också Pierre Schori som höll ett mycket bra tal och talade också om förändringarna inom socialdemokraterna.

Själv deltog jag i en panel tillsammans med Pierre Schori, Lama Abu Iseifan som är palestinier och aktivist och Abdel Kader Habib som är rektor för Kista Folkhögskola. Fokus var på vad vi skall göra för att påverka våra politiker och EU. Tiden gick väldigt fort, men jag tycker att det var ett konstruktivt och trevligt möte.

I helgen åker jag till Köpenhamn för att träffa danska och norska palestinarörelsen, det skall bli jättespännande. De har bland annat bett mig hålla ett föredrag om PGS arbete, men jag har så mycket att fixa i dag så jag har inte riktigt hunnit tänka på det än. Jag har tvättstugan i kväll, då brukar jag kunna få bra idéer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 reaktioner på ”Sveavägen 68

  1. Marcus

    Är Shekalan en politiker i ett svenskt ungdomsförbund, eller i ett palestinskt?
    Varför driver han i så fall denna fråga som en prioritet?
    Jag är övertygad om att det kommer att sänka stödet för socialdemokraterna ytterligare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s