Viktig manifestation 18 april

Jag vill uppmärksamma en planerad manifestation kommande lördag som jag tyvärr inte kommer att kunna delta i själv, eftersom jag är i Köpenhamn då. Det är IFMSA och Papperslösa Stockholm som arrangerar en protestmanifestation mot att sex familjer, alla med ett eller flera barn som är apatiska, ska utvisas från Sverige.

En av dem som skall utvisas är en nitton årig kille som blev vittne till sin fars mord och har själv blivit misshandlad. Han försökte ta sitt liv 2006 och är sedan snart två år apatiskt sängliggande.

Barnen är idag livshotade utan sondmatning och behandling. Familjerna som ska utvisas tillhör uteslutande etniska minoriteter. Det här innebär att även om det faktiskt finns adekvat vård i hemlandet är den inte tillgänglig för dem. Att utvisa de apatiska barnen innebär alltså att man avslutar deras behandling. Ur hälsosynvinkel kan vi inte acceptera detta. Därför vill vi tillsammans med alla som sympatiserar sluta upp kring en manifestation för att utvisningsbeslutet måste uppmärksammas och ändras.

Manifestationen är på Sergels Torg den 18 april klockan 12.00

OBS! Fick sent meddelande om ny tid och plats för manifestationen Mynttorget – 14:00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s