kommentarerna säger ju inget om antalet läsare

Jag blir förvånad över hur DN kan presentera en så usel undersökning som den huruvida politikers bloggar är intressanta eller har läsare och sedan att det blir en relativt stor nyhet som dras upp även i andra tidningar. Först presenteras slutsatsen, att riksdagsledamöternas bloggar är ointressanta och att de bloggar för kråkorna.

Dessa slutsatser drar de efter att ha konstaterat att det är få eller inga kommentarer på bloggarna.

Men det finns ju inget som helst samband. Jag har ibland haft väldigt få läsare, men en hel del kommentarer, speciellt i början och andra gånger har det varit det omvända. Under Gazakriget hade jag som mest läsare, men det kunde gå dagar utan att någon kommenterade. Själv läser jag en hel del bloggar, men kommenterar sällan. Och gör jag det är det inte säkert att det är på det mest intressanta inlägget..

Ville de ha en seriös undersökning kunde de väl bett om besöksstatistiken istället!?

DN, AB

Jinge om samma sak

En reaktion på ”kommentarerna säger ju inget om antalet läsare

  1. Man läser regelbundet det du skriver, men i 99,9% håller man med, så finns det inte alltid behov att kommentera, eller hur?
    Under genocid i Gaza skrev vi på FFF 3-5 artiklar dagligen. Andra bloggare har länkat våra artiklar eller hänvisade till vår lilla blogg men i dem flesta fall blev det ingen som kommenterade, för att de flesta har delat våra åsikter. Det var en del av de som vaknade upp, just under genocid i Gaza, och i så fall var man tyst, läste artiklar och ställde en del frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s